Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Knapperige Speculaasfiguren
Deze knapperige speculaasfiguren van Janneke combineren ambachtelijk deeg, warme speculaaskruiden en klassieke vormen tot een heerlijk winterkoekje dat perfect is voor Sinterklaas en koude dagen vol nostalgie.
Porties:
24
koekjes
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
rusttijd
12
uur
uur
!ndicatie
€0,35 per persoon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Bakplaat
Koelkast
Oven
speculaasvorm
Zeef
Ingrediënten
▢
1
tl
bakpoeder
▢
150
g
boter of margarine
▢
200
g
bruine suiker
▢
25
g
speculaaskruiden
▢
5
el
melk
▢
500
g
bloem
▢
Geschaafde amandelen
▢
Rijstebloem
Instructies
Zeef de bloem en speculaaskruiden op het werkblad en verdeel de bakpoeder en bruine suiker eroverheen.
Voeg de koude boter toe in vlokjes en kneed alles met koele handen tot een stevig deeg.
Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat het deeg soepel genoeg wordt om te vormen.
Wikkel het deeg in aluminiumfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C, of 180 °C voor hetelucht.
Bestuif de speculaasvorm licht met rijstebloem en druk een stukje deeg in de figuurtjes.
Snijd overtollig deeg weg en klop de vorm op een doek zodat de koekjes loslaten.
Druk geschaafde amandelen op de achterkant van de koekjes en leg ze op een ingevette bakplaat.
Bak de speculaasjes gedurende tien tot vijftien minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze iets afkoelen zodat ze knapperig worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de speculaasfiguren met warme chocolademelk of een romige latte voor een perfecte wintercombinatie.
Wijnadvies:
Een glas
zoete dessertwijn
past verrassend goed bij de warme specerijen en krokante structuur. Een zoete knipoog voor volwassenen tijdens pakjesavond.
Voedingswaarden
Calories:
98
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
4
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
/
Snack
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Sinterklaas