Doe de sla in een bak met ruim koud water en laat 10 minuten weken.
Droog de sla in een slacentrifuge of laat goed uitlekken.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.
Bak de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Houd 4 plakjes apart en breek de rest in stukjes.
Spoel de kidneybonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef.
Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd en zout en peper naar smaak.
Schep de sla in een grote kom en voeg het verkruimelde spek, de kidneybonen, de tomaten, de olijven en de dressing toe.
Meng goed.
Verdeel de salade over borden en garneer met de eiparten en de hele spekplakjes.
Bestrooi met het basilicum.
Serveer direct met vers stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperig stokbrood en extra olijfolie als dip.Wijnadvies:Een lichte rosé zoals een Côtes-de-Saint-Mont rosé past perfect bij deze frisse en hartige salade.