Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Spruitjes met Walnoten en Knoflook
Porties:
2
Bereidingstijd:
18
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
Wok
schuimspaan
Ingrediënten
▢
450
g
spruitjes
▢
1
teentje
knoflook
▢
30
g
walnoten
▢
Zout
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
2
eetlepels
magere spekblokjes
▢
½
theelepel
gedroogde tijm
▢
Peper
Instructies
Maak de spruitjes schoon en was ze grondig.
Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
Snijd de walnoten in stukjes.
Kook de spruitjes gedurende 4 minuten in een bodempje water met wat zout.
Giet de spruitjes af boven een zeef en spoel ze af met koud water.
Verhit de olijfolie in een wok.
Bak de spekblokjes al roerend gedurende ongeveer 1 minuut tot ze knapperig zijn.
Schep de spekblokjes uit de pan met een schuimspaan en zet ze opzij.
Roerbak de spruitjes gedurende ongeveer 2 minuten op halfhoog vuur.
Voeg de walnoten en knoflook toe en bak ze ongeveer 30 seconden mee.
Roer de gedroogde tijm en de spekjes erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij