Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Taugé Roerbak met Varkensvlees en Garnalen
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok of grote koekenpan
Ingrediënten
▢
300
g
taugé
▢
100
g
varkensvlees
zeer dun gesneden in kleine stukjes
▢
250
g
gepelde garnalen
▢
1
theelepel
trassi
garnalenpasta
▢
1
theelepel
djahe
gemalen gember
▢
6
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
ui
gehalveerd en in plakjes gesneden
▢
2
eetlepels
lichte sojasaus
▢
100
g
bieslook
grof gesneden
▢
½
eetlepel
Thaise vissaus
nam plah
▢
Versgemalen peper
Instructies
Maak een boemboe (kruidenpasta) van knoflook, trassi en djahe.
Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan en fruit de kruidenpasta tot geurig.
Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot ze zacht zijn.
Voeg de garnalen en het varkensvlees toe, breng op smaak met versgemalen peper en Thaise vissaus.
Roerbak gedurende 1 minuut op hoog vuur en verlaag dan de temperatuur.
Voeg de taugé, sojasaus en bieslook toe en roerbak nog 2 minuten tot de taugé knapperig is maar nog wel knapperig.
Indien gewenst, kun je de saus iets binden met een bindmiddel zoals maïzena vermengd met water.
Serveer onmiddellijk, het liefst gloeiend heet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige roerbak past goed bij een frisse en fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij