Assortiment van seizoensgroentenwortelen, champignons, ui, zoete aardappelen, courgette, boontjes, broccoli, etc.
Versekruiden naar keuzesalie, basilicum, peterselie, etc.
200gtarwebloem
100gmaïszetmeel
Ijskoud bruisend water
Zeezout
Voor de Thaise dressing:
3eetlepelssesamolie
2dllichte sojasaus
5eetlepelsversgeperst limoensap
3eetlepelsbruine suiker
1fijngehakte kleine rode Spaanse peper
2theelepelsThaise vissaus of oestersaus
Enkeletakjes verse koriander
Instructies
Dressing voorbereiden:
Meng alle ingrediënten voor de dressing en laat het een dag in de koelkast trekken.
Voeg vlak voor het serveren de gehakte korianderblaadjes toe.
Groenten voorbereiden:
Maak de groenten schoon en snijd ze in hapklare porties.
Houd paddestoelen en kruiden in hun geheel.
Tempurabeslag maken:
Meng de bloem en voeg geleidelijk het bruisende water toe tot een dik beslag ontstaat.
Het beslag moet dik zijn maar nog wat klonters bloem bevatten voor een luchtige textuur.
Frituren:
Verhit de olie tot 190-200°C.
Dompel de groenten en kruiden in het tempurabeslag en frituur ze tot ze knapperig zijn (ongeveer 2 minuten).
Laat ze goed uitlekken en bestrooi met zeezout.
Serveren:
Serveer de knapperige tempura van seizoensgroenten met de pittige Thaise dip aan de zijkant als saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een verfrissende witte wijn zoals een Riesling of een lichte rosé zou goed samengaan met de pittige Thaise dip en de diverse smaken van de gefrituurde groenten.