1bloemkoolgehalveerd, plus ½ bloemkool tot rijst gehakt
2kleinecourgettesin plakken
2kleinepreienschoongemaakt en in dunne ringen
1eetlepelThaise groene currypasta
400mlkokosmelk uit blik
1eetlepelgemalen korianderzaad
1eetlepelkoekkruiden
1theelepelgemalen komijnzaad
50grambloem
Zeezout en zwarte peper
Instructies
Bak de ui met de knoflookpuree, gember en olijfolie in een wok op hoog vuur goed bruin.
Stoom of kook tegelijkertijd de broccoli, wortel, erwten en bloemkool tot ze bijna gaar zijn.
Zet apart.
Voeg de courgette, prei en currypasta toe aan de wok en bak nog 5 minuten op matig vuur.
Voeg de kokosmelk en specerijen toe, meng goed en voeg dan de bloemkoolrijst toe.
Laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg als de saus tot de helft is ingedikt de gegaarde groenten toe en meng goed.
Laat 1 uur afkoelen in de koelkast.
Vorm na 1 uur hapklare balletjes van het mengsel met uw met bloem bestoven handen en leg ze in een enkele laag in het mandje van de airfryer zonder dat ze elkaar raken.
Doe dit zo nodig in porties.
Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 10 minuten.
De hapjes zijn klaar als ze knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij de exotische smaken van deze Thaise groentehapjes.