Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
Frituur de tofu in de frituurpan gedurende 3 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout.
Haal de mie na het koken los met een vork.
Snijd de snijbonen in ruiten en kook ze de laatste 6 minuten mee met de mie.
Breng ondertussen in een hapjespan de kokosmelk met ketjap en gemalen komijnzaad aan de kook.
Voeg de gefrituurde tofu en de blokjes tomaat toe aan de kokossaus en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Breng het mengsel op smaak met peper en voeg eventueel naar smaak extra zout of ketjap toe.
Laat de mie en snijbonen uitlekken en verdeel ze over vier borden.
Schep de tofu-kokossaus over de mie en snijbonen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer het gerecht eventueel met verse korianderblaadjes en gesneden lente-ui voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland vormt een mooie aanvulling op de romige kokossaus en verfrist het gehemelte na elke hap.