Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Varkensgehaktballen
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
airfryer
bakspray van olijfolie
Ingrediënten
▢
450
g
varkensgehakt
▢
100
g
mager rundergehakt
▢
½
rode ui
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
gehakt
▢
2
el
gehakte bladpeterselie
▢
2
grote
eieren
▢
3
el
versgeraspte Parmezaanse kaas
▢
½
tl
gedroogde oregano
▢
½
tl
chilivlokken
▢
Zeezout en versgemalen zwarte peper
▢
Bakspray van olijfolie
Instructies
Meng beide soorten gehakt met de rode ui, knoflook, bladpeterselie, eieren, Parmezaanse kaas, oregano en chilivlokken in een grote kom.
Voeg royaal zout en peper toe en meng goed met uw handen.
Vorm het mengsel in ongeveer 25 gehaktballen ter grootte van een pruim.
Bespuit het mandje van de airfryer licht met bakspray van olijfolie.
Leg de gehaktballen in een enkele laag in het mandje en zorg ervoor dat het niet te vol is.
Indien nodig, bak de gehaktballen in porties.
Bespuit de gehaktballen met nog wat extra bakspray van olijfolie.
Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 6 minuten.
Keer de gehaktballen om en bak nog eens 6 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de gehaktballen warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze knapperige gehaktballen.
Voedingswaarden
Calories:
240
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.7
g
|
Sugar:
0.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij