Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Vegetarische Loempia's
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Ingrediënten
▢
Plantaardige olie om te frituren
▢
100
g
wortel
▢
100
g
courgette
▢
4
takjes
munt
▢
50
g
pinda's
▢
5
vellen
filodeeg
diepvries, ontdooid
▢
Plantaardige olie
▢
50
g
taugé
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Zoete chilisaus om te serveren
Instructies
Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 180 ºC.
Rasp de wortel en courgette in grove flinters.
Snijd de blaadjes van de takjes munt fijn en hak de pinda's fijn.
Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden.
Bestrijk de randen van het deeg dun met olie.
Verdeel de wortel, courgette en taugé in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg.
Bestrooi de groenten met de fijngehakte munt, pinda's, zout en peper naar smaak.
Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling en rol het deeg op; plak de randen vast met wat olie.
Frituur de loempia's in 2-3 minuten rondom goudbruin.
Serveer de vegetarische loempia's met zoete chilisaus om te dippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze knapperige vegetarische loempia's zijn perfect als bijgerecht of als snack. Je kunt ze ook serveren als voorgerecht met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een licht en fruitig witte wijn, zoals een Riesling, vormt een goede combinatie met de verse groenten en kruiden in deze loempia's.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
4
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Azië
/
Vietnam
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch