Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Knapperige witlofbeignets met kaassaus
Heerlijke knapperige witlofbeignets, goudbruin gefrituurd en perfect als voorgerecht of borrelhapje. Lekker met een frisse kaassaus.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
kom
keukenpapier
Klopbes
Zeef
Ingrediënten
▢
100
g
bloem
▢
1
eierdooier
middelgroot
▢
3
struikjes
witlof
▢
Olie om te frituren
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Witlof wassen, schoonmaken en droogdeppen.
Witlofblaadjes één voor één losmaken.
Frituurolie verhitten tot ca.
170 °C.
Bloem boven een kom zeven.
Eierdooier en krap 1 dl koud water toevoegen en loskloppen tot vrij stevig beslag.
Op smaak brengen met zout en peper.
Witlofblaadjes één voor één door het beslag halen.
In gedeelten in ca.
4 minuten goudbruin frituren.
Uit laten lekken op keukenpapier en direct serveren.
Serveren met dipsaus van (verse) kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een romige kaassaus of een frisse yoghurtdip.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch