Smelt de boter in een koekenpan en voeg de bloem toe.
Roer 1 minuut op matig vuur.
Voeg de melk en het vocht van de zalm toe, blijf roeren tot het mengsel kookt en indikt.
Laat nog 3 minuten indikken op matig vuur.
Ontgraat en prak de zalm.
Voeg de zalm, peterselie, lente-ui, citroensap, peper en zout toe aan het bloemmengsel en roer goed door.
Zet het mengsel in een schaal, dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
Plaats bloem op een plat bord, eieren op een ander bord en paneermeel op een derde bord.
Schep kleine porties van het zalmmengsel, rol ze door de bloem en vorm er kroketten van.
Haal de kroketten door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel.
Laat 1 minuut rusten in de koelkast.
Verhit olie in een diepe pan en frituur de kroketten in 3-4 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
Serveer de kroketten met limoenpartjes en mangochutney.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesDeze zalmkroketten gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling, die de rijke smaken mooi in balans brengt.