Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige zelfgemaakte kaaskroketten
Heerlijke zelfgemaakte kaaskroketten, een klassiek Nederlands borrelhapje.
Porties:
8
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
koelen
2
uur
uur
Total time
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Bord
lepels
Frituurpan
vergiet
schaal
Ingrediënten
▢
45
gram
boter
▢
45
gram
bloem
▢
3
dl
melk
▢
150
gram
oude kaas
geraspt
▢
Peper
▢
Zout
optioneel
▢
1
ei
losgeklopt
▢
Paneermeel
▢
Frituurvet
▢
Verse
peterselie
optioneel
Instructies
Smelt de boter en voeg de bloem toe.
Voeg al roerend de melk toe en maak een dikke saus.
Meng de geraspte kaas door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Strijk de ragoût uit op een bord en laat koud worden.
Vorm met 2 lepels 8 kroketten, wentel door paneermeel en vorm bij op tafel.
Haal de kroketten door losgeklopt ei en rol ze nogmaals door paneermeel.
Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180°C.
Laat uitlekken in een vergiet en schik op een warme schaal.
Garneer met verse peterselie of gefrituurde peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met mosterd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een biertje.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Kaas
/
Snack
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Borrel /
Oud & Nieuw
/
Verjaardag