Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knoflook korianderbahmi en barbequesaté met satésaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
satéstokjes
Barbecue of grillpan
grote pan
vergiet
Grote wok
Ingrediënten
▢
125
g
Conimex Mie
half zak, nestjes
▢
400
g
hamlappen
▢
100
ml
Conimex Ketjap Marinade
▢
2
el
Conimex Wok Olie
▢
600
g
bahmigroentepakket
▢
150
ml
Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander
▢
400
ml
Conimex Indonesische Pinda Satésaus
▢
3
el
verse koriander
fijngehakt
Instructies
Barbecue/Grill Voorbereiden:
Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Mie Koken:
Breng in een grote pan een flinke laag water met wat zout of ketjap aan de kook.
Voeg de mie toe en kook deze in ongeveer 12 minuten gaar.
Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Ham Lappen Voorbereiden:
Snijd ondertussen de hamlappen in kleine blokjes en meng deze met een scheutje ketjap marinade en 1 eetlepel wok olie.
Rijg de vleesblokjes aan 12 satéstokjes en laat 2 minuten staan om te marineren.
Saté Roosteren:
Rooster de saté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in ongeveer 10 minuten gaar.
Keer regelmatig.
Groenten Wokken:
Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ongeveer 3 minuten.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe, schep de uitgelekte mie erdoor en warm het geheel goed door.
Satésaus Verwarmen:
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveren:
Schep de mie in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de koriander.
Leg de saté ernaast en schenk er wat satésaus over.
Geef de rest van de satésaus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een fruitige Riesling of een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Mie
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië