Was de mosselen grondig en gooi kapotte exemplaren en schelpen die na een tik niet sluiten weg.
Meng de mosselen in een pan met 1 eetlepel crème fraîche en de helft van de bosuitjes.
Kook de mosselen afgedekt op hoog vuur gedurende ongeveer 8 minuten, tot ze gaar zijn.
Schud af en toe om.
Bak het stokbrood in 6-8 minuten af in de voorverwarmde oven.
Snijd de rest van de bosuitjes fijner en meng deze met de rest van de crème fraîche, 1 eetlepel mayonaise, geperste knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Dit is de knoflooksaus.
Meng in een aparte kom de rest van de mayonaise met 1-2 eetlepels water en breng op smaak met zout en peper.
Dit is de dressing voor de rauwkost.
Snijd de wortels julienne en meng ze met de rest van de bosuitjes.
Serveer de mosselen met de knoflooksaus, rauwkostsalade en het afgebakken stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zilte smaak van de mosselen en de romigheid van de knoflooksaus.