Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knoflookbiefstuk met frites en salade
Allerhande 2002
Porties:
1
persoon
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Frituurpan
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
kogelbiefstuk
▢
150
g
aardappelpartjes
met schil diepvries, zak a 450 g
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
schaal
Griekse salade
(225 g)
▢
olie
om te frituren
Instructies
Frituurolie verhitten.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Biefstuk bestrooien met zout en versgemalen zwarte peper.
Aardappelpartjes in ca. 5 minuten goudbruin frituren.
In koekenpan boter verhitten, biefstuk in ca. 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
Laatste minuut plakjes knoflook meebakken (niet donker laten kleuren, dan wordt knoflook bitter).
Aardappelpartjes laten uitlekken op keukenpapier.
Biefstuk op bord leggen, knoflookboter eroverheen schenken.
Aardappelpartjes naast vlees leggen, bestrooien met zout.
In kom dressing (uit verpakking) door salade scheppen.
Salade er apart bij geven.
Voedingswaarden
Calories:
665
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
39
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Salade
Jaargetijde:
Snel te maken