Pel de knoflook en pers deze uit boven de olijfolie.
Bestrijk de snijvlakken van de pistoletjes met de knoflookolie.
Breng 750 ml water aan de kook in een soeppan.
Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze kort in kokend water.
Verwijder de schil en snijd de tomaten in blokjes.
Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje tomatensoep toe aan het kokende water.
Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verwarm de grill of oven voor op hoge temperatuur.
Snijd de basilicum fijn.
Grill de pistoletjes gedurende 1 minuut tot ze knapperig zijn.
Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de fijngesneden basilicum.
Serveer met de geroosterde knoflookbroodjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Bestrooi de knoflookbroodjes met een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.Wijnadvies:Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past perfect bij de frisse tomaten-basilicumsoep en de hartige knoflookbroodjes.