Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knollekes in Melksaus (Voederknollen)
Een traditioneel gerecht met voederknollen in een romige melksaus, een eenvoudige en voedzame maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Steelpan
Ingrediënten
▢
1
kg
voederknollen
▢
3
dl
melk
▢
25
g
bloem
▢
25
g
boter
▢
Nootmuskaat
▢
Zout
Instructies
Schil de knollen, was ze en snijd ze in reepjes.
Kook de knollen in water met zout gedurende 20 minuten (niet langer, anders worden ze bruin).
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux.
Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer tot een gladde, gebonden saus.
Breng de saus op smaak met nootmuskaat en zout.
Voeg de gekookte knollen toe aan de saus en laat ze even opstoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of brood.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch