Snijd de selderijknol in 4 plakken, schil ze dik en was ze.
Besprenkel de selderijplakken met citroensap.
Snijd 4 plakjes bacon in kleine stukjes, houd de rest apart.
Knip de peterselie fijn in een kommetje.
Doe de ui, de stukjes bacon, het gehakt, het ei, paneermeel, kerriepoeder en zout in een kom en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het gehaktmengsel met een vork over de selderijplakken.
Doe de tomatenblokjes met vocht, ¾ van de peterselie, bouillonpoeder, peper en ½ dl water in een kom.
Pel de knoflook, pers boven het tomatenmengsel uit en roer tot een saus.
Leg de selderijplakken met gehakt in een ovenschaal.
Verdeel de tomatensaus over de selderijplakken.
Leg de overige plakken bacon bovenop de schotel.
Bak de schotel in ca.
45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met gekookte aardappelen of rijst. Lekker met een frisse salade.Wijnadvies:Een fruitige, rode wijn zoals een Merlot of een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio.