Snijd de knolselderij in 4 plakken en schil ze dik.
Was de knolselderij en kook ze met bouillonpoeder in weinig water ± 15 minuten gaar.
Schep de knolselderij uit de pan, laat afkoelen en besprenkel met citroensap.
Pel en snipper de ui.
Doe ¾ van de ui, het gehakt en shoarmakruiden in een kom.
Breek het ei boven de kom en kneed alles goed door elkaar.
Vorm van het gehakt 4 schijven.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
Doe de paprikastukjes in een kommetje en roer er de rest van de ui en ketchup door.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de gehaktschijven ± 7 minuten per kant bruin en gaar.
Verwarm een schaal voor en leg de gehaktschijven erop.
Bak de knolselderijschijven ± 2 minuten per kant in het bakvet.
Leg een plak knolselderij onder elke gehaktschijf.
Verdeel het paprikamengsel over de knolselderij.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse andijviesalade. Lekker met gekookte aardappelen of rijst.Wijnadvies:Een fruitige, rode wijn zoals een Merlot of een kruidige witte wijn zoals een Gewürztraminer.