Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knolselderijsoep met tapenade croûtons
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
knolselderij
in blokjes
▢
200
gram
aardappels
in blokjes
▢
5
dl
kippenbouillon
van tablet
▢
1
theelepel
tijmblaadjes
▢
1
dl
slagroom
▢
40
gr geraspte
Parmezaan
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepels fijngesneden
selderijgroen
Tapenade:
▢
100
gr ontpitte zwarte
olijven
▢
4
ansjovis
filets
▢
1
eetlepel(s)
kappertjes
▢
½
teentje
knoflook
▢
½
theelepel
mosterd
▢
1
eetlepel(s)
basilicum.
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
peper
Instructies
Kook de knolselderij en de aardappels in de bouillon met de tijmblaadjes in ± 30 minuten gaar.
Pureer en zeef de groenten met het vocht.
Roer er de slagroom door (voeg, als de soep te dik is, nog wat bouillon toe) en breng de soep weer aan de kook.
Roer de kaas, zout en peper erdoor en bestrooi de soep met selderijgroen.
Serveer met geroosterd stokbrood, besmeerd met tapenade.
Tapenade:
Pureer de ontpitte zwarte olijven, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd en basilicum.
Voeg 1-2 eetlepels olijfolie en zwarte peper toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep