Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knuffelgroentesoep
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
snijplank
mes
vormpjes voor letters (optioneel)
Ingrediënten
▢
300
g
kipfilet
▢
1
of 2 dikke winterwortels
▢
2
grote
vastkokende aardappels
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Leg de kipfilet in een pan met 1 liter koud water.
Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de kipfilet met het deksel op de pan zachtjes koken.
Dit duurt ongeveer 15 minuten, maar je kunt de bouillon langer laten koken voor meer smaak.
Snijd intussen de winterpeen en aardappels in dikke plakken.
Was de bleekselderij en snijd deze in boogjes.
Gebruik vormpjes om letters uit de winterpeen en aardappels te steken.
Haal de gare kipfilet uit de pan en laat deze even afkoelen op een snijplank.
Trek vervolgens met behulp van een vork de kipfilet uit elkaar tot draderige stukjes.
Voeg de bleekselderij, winterpeen en aardappelletters toe aan de bouillon en laat ze ongeveer 10 minuten koken.
Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Voeg de draderige stukjes kip weer toe aan de soep en verdeel de soep over vier borden.
Garneer met de blaadjes van de bleekselderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een goede aanvulling op deze hartverwarmende groentesoep.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
21
g
|
Protein:
23
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij