Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kokos Pompoensoep met Pandanrijst
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
pandanrijst
▢
2
eetlepels
rijstolie
▢
2
sjalotten
in dunne partjes
▢
2-3
theelepels
Thaise rode currypasta
▢
400
ml
kokosmelk
▢
2
cm
verse gember
in dunne plakjes
▢
1
stengel
citroengras
gekneusd
▢
½
rode peper
zonder zaadjes, in dunne reepjes
▢
400
g
pompoen
met schil, in blokjes
▢
3
lente-uitjes
in schuine stukken van 2 cm
▢
2-3
eetlepels
vissaus of 1 eetlepel sojasaus
▢
4
eetlepels
verse koriander
grof gehakt
Instructies
Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de rijstolie in een soeppan en fruit de sjalotjes glazig.
Voeg de Thaise rode currypasta toe en bak kort mee.
Giet de kokosmelk en 750 ml water in de pan en voeg de plakjes gember, gekneusde citroengras en reepjes rode peper toe.
Laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de pompoenblokjes en lente-ui toe en kook de groenten in 8-10 minuten beetgaar.
Voeg indien nodig meer water toe en breng de soep op smaak met vissaus.
Verwijder de plakjes gember en de citroengrasstengel.
Schep een portie pandanrijst in wijde kommen en schep de kokos pompoensoep eroverheen.
Garneer met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige en aromatische smaken van deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Thailand
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch