Kokos Viscurry met Limoenblaadjes uit de Stoomoven
Ben je klaar voor een culinair avontuur dat je smaakpapillen op reis stuurt naar de stranden van Thailand? Deze kokos viscurry met limoenblaadjes is zo zacht, romig en aromatisch dat je haast vergeet dat je thuis aan je eigen tafel zit. Het geheim zit hem in de zachte bereiding in de stoomoven, waardoor de vis perfect gaar en sappig blijft. Een exotische maaltijd die je de dag doet vergeten!
Meng in een dichte stoomovenpan de currypasta met de kokosroom, suiker en limoenblaadjes.
Plaats de pan in de stoomoven en stoom de saus op 100°C gedurende 15 minuten.
Haal de pan uit de oven, verwijder de limoenblaadjes en voeg de in reepjes gesneden vis toe aan de saus.
Zet de pan terug in de stoomoven en stoom de curry nog 10 minuten op 80°C, of tot de vis gaar is.
Voeg indien nodig nog wat nam pla vissaus toe voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze kokos viscurry met gestoomde rijst om alle heerlijke saus op te vangen. Garneer met verse koriander en lente-ui voor een frisse touch en een beetje extra 'wow-factor'. Voeg eventueel ook nog wat groenten toe voor een complete maaltijd, en je bent de held van de avond!
Wijnadvies:
Deze Thaise viscurry is zo verfijnd dat hij een wijn nodig heeft die van aanpakken weet! Een frisse en fruitige Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland is de perfecte match. Zijn zuren en fruitigheid snijden door de romigheid van de kokos en laten de vis en kruiden echt tot hun recht komen. Vo