Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kokossoep met tofu
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
blok
tofu naturel
375 g
▢
1
limoen
▢
2
bosuitjes
▢
7
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
rode currypasta
pot
▢
1
tablet
groentebouillon
▢
4
dl
kokosmelk
▢
1
stengel
sereh
citroengras
▢
7,5
gr
kaneelbasilicum
verse
Instructies
Tofu in blokjes van 1 cm snijden en met keukenpapier droogdeppen.
Limoen wassen, schil dun raspen.
Limoen halveren en uitpersen.
Bosui schuin in dunne ringen snijden.
In wok 6 eetlepels olie verhitten en hierin helft van blokjes tofu in ca. 3 minuten rondom goudbruin bakken.
Blokjes met schuimspaan uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
Zo ook andere helft tofublokjes bakken.
In wok 1 eetlepel olie verhitten, currypasta ca. 1 minuut bakken.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Kokosmelk en 6 dl water toevoegen, soep onder regelmatig roeren zachtjes aan de kook brengen.
Citroengras halveren en met limoenrasp en - sap in pan doen.
Soep nog 15 minuten op laag vuur laten koken.
Blaadjes van takjes basilicum plukken en in reepjes snijden.
Citroengras uit soep verwijderen.
Tofublokjes en bosui over vier kommen verdelen, hete kokossoep erover schenken en garneren met reepjes basilicum.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vleesvervangers
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch