Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Konijn à la Bourbonnaise
Proef de verfijning van klassiek Frans koken met Konijn à la Bourbonnaise, een elegant gerecht met een romige saus en een vleugje cognac.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
kom
Zeef
Kooklepel
Ingredients
▢
1
jong konijn
▢
1
deciliter
azijn
▢
4
deciliter
slagroom
▢
50
g
aalbessengelei
▢
1
glaasje
cognac
▢
80
g
boter
▢
4
sjalotjes
▢
2
citroenen
▢
30
g
bloem
▢
Peper
▢
Zout
Instructions
Snijd de citroenen doormidden en pers ze uit.
Snijd het konijn in stukken en doe dit in een kom.
Bestrooi met zout en peper en besprenkel met citroensap.
Laat een uur marineren.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Smelt 30 g boter in een pan en bak de sjalotjes 3 minuten.
Voeg de azijn toe en laat deze voor ¾ inkoken op hoog vuur.
Voeg de bloem toe, meng goed en voeg de room en aalbessengelei toe.
Breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes koken.
Smelt de rest van de boter in een andere pan en bak de stukken konijn bruin.
Flambeer met de cognac.
Giet de bereide saus over het konijn en laat een uur zachtjes sudderen.
Doe de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, zeef de saus en schenk deze over het konijn.
Serveer meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een krachtige rode wijn zoals een Bourgogne Pinot Noir voor een perfecte match.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Wild
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Kerst