Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Konijn met Pruimen (Brabants)
Een typisch Brabants stoofgerecht van konijn met pruimen, gemarineerd in rode wijn en azijn, een zoet-hartige smaakcombinatie.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
marineren
1
dag
d
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wijde schaal
braadpan
Ingrediënten
▢
4
dl
rode wijn
▢
2
dl
azijn
▢
4
peperkorrels
▢
2
laurierblaadjes
▢
1
tl
tijm
▢
1
kg
konijnenbouten
▢
75
g
boter
▢
2
el
bloem
▢
250
g
pruimen
gedroogd, zonder pit
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Roer in een wijde schaal de rode wijn en azijn door elkaar.
Voeg de peperkorrels, laurierblaadjes en tijm toe.
Leg de konijnenbouten in de marinade.
Dek de schaal af en zet het konijn ca.
24 uur in de koelkast om te marineren.
Haal de konijnenbouten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de boter in een braadpan.
Braad de konijnenbouten rondom bruin aan.
Strooi de bloem over de konijnenbouten.
Schenk langs de rand van de pan 3/4 van de marinade erbij.
Voeg de pruimen toe.
Breng aan de kook en laat het konijn 45-60 minuten zachtjes gaarstoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree en spruitjes.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Syrah.
Opmerkingen:
De pruimen geven het konijn een zoete en licht zure smaak.
De marinade maakt het konijn extra mals.
U kunt ook andere gedroogde vruchten gebruiken, zoals abrikozen of dadels.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Wild
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter