Leg uiringen overal op het konijn, zowel boven als onder, en marineer het afgedekt minstens 4 uur in de koelkast.
Verwijder daarna de uien.
Oven voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 250°C.
Spek toevoegen:
Bekleed de braadpan met plakjes spek en leg de stukken konijn erin.
Bedek het konijn opnieuw met spek, zodat het niet meer zichtbaar is.
Vloeistoffen toevoegen:
Schenk de gekneusde peperkorrels, cognac, Noilly Prat en de witte wijn over het konijn.
Braad in de oven:
Bedek de pan met aluminiumfolie en braad het konijn in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 1/2 uur.
Schakel de oven na 10 minuten terug naar 180°C.
Verwijder de folie de laatste 30 minuten om het spek knapperig te laten worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het konijn met in boter gestoofde groene kool en gekookte worteltjes.
Wijnadvies:
Dit gerecht gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Hun frisse en fruitige aroma's zullen de smaken van het konijn en de spek aanvullen.