Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Klassieke Koninginnesoep met Kip en Doperwten
Een klassieke, romige soep met stukjes kip en doperwten, afgemaakt met een vleugje peterselie en koffieroom. Een heerlijk en elegant voorgerecht
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Garde of houten lepel
soepkommen
Ingrediënten
▢
35
gram
boter
▢
35
gram
bloem
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
100
gram
gaar kip
in kleine stukjes
▢
50
gram
diepvrieserwten
▢
2
eetlepels
gehakte peterselie
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
½
dl
koffieroom
Instructies
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
Roer de bloem erdoorheen en laat het geheel al roerend 2 minuten garen tot een lichtgele roux.
Voeg, voortdurend roerend met een garde, de kippenbouillon in kleine scheutjes tegelijk toe.
Blijf roeren tot er een gebonden soep ontstaat zonder klontjes.
Voeg het gare kippenvlees, de diepvrieserwten en de gehakte peterselie toe aan de soep.
Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
Haal de pan van het vuur en roer de koffieroom erdoorheen.
Laat de soep niet meer koken.
Serveer de Koninginnesoep direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep gegarneerd met wat extra gehakte peterselie en een snufje versgemalen peper.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een
Pinot Grigio
of een droge
Fino Sherry
past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
190
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij