Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koninginnetaartjes
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Koelkast
Oven
rasp
Ingrediënten
▢
4
blaadjes
witte gelatine
▢
250
g
abrikozen
blik
▢
15
g
suiker
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
100
g
mix voor Appel-kruimeltaart
pak a 390g, Koopmans
▢
25
g
koude roomboter
▢
¼
losgeklopt ei
▢
½
citroen
▢
¼
sinaasappel
▢
200
g
roomkaas
▢
40
g
suiker
▢
3
eieren
▢
2
druppels
vanille aroma
▢
zilverpilletjes
Instructies
Week 4 blaadjes witte gelatine ca. 3 minuten in ruim koud water
Pureer 250g uitgelekte abrikozen (blik) en roer er 15g suiker en 2 eetlepels citroensap door.
Verwarm het abrikozenmengsel tot het gaat koken
Haal de pan van het vuur,
Knijp de gelatine voorzichtig uit en roer deze door het abrikozenmengsel.
Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast
Maak van 100g Mix voor Appel-kruimeltaart (pak à 390g, Koopmans) met 25g koude roomboter en 1/4 losgeklopt ei volgens de gebruiksaanwijzing een deeg
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Bekleed een bakplaat van ca. 20cm x 20cm met bakpapier
Rol het deeg uit, bekleed de bodem van de bakplaat ermee en zet deze tot gebruik in de koelkast
Rasp een 1/2 citroen en een 1/4 sinaasappel en pers ze uit
Roer in een kom 200g roomkaas los en klop er geleidelijk 40g suiker en 3 eieren door
Roer de vruchten rasp, de vruchtensappen en 2 druppels vanille aroma door het roomkaasmengsel.
Laat dit mengsel goed koud worden in de koelkast
Verdeel het koude roomkaasmengsel over de deegbodem en bak de taart midden in de oven in ca. 30 minuten gaar.
Laat de taart helemaal afkoelen en snij deze met een warm mes in ca. 12 vierkante taartjes
Schep de abrikozengelei op de taartjes en garneer met zilverpilletjes.
Voedingswaarden
Calories:
135
kcal
|
koolhydraten:
9
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart