Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kool in Bladerdeeg
Knapperig bladerdeeg gevuld met zachte kool, ui en gehakte eieren voor een verrassend hartig gerecht.
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Bakplaat
Oven
Ingrediënten
▢
1
witte kool of klein hart van groene kool
▢
4
eieren
▢
1
ui
▢
500
g
bladerdeeg
▢
60
g
boter
▢
1
el
olie
▢
1
kruidnagel
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Kook de eieren 10 minuten en hak ze fijn.
Snijd de kool in dunne reepjes en hak de ui fijn.
Verhit boter en olie en fruit de ui en kool 20-25 minuten.
Breng op smaak met peper en zout en meng de gehakte eieren erdoor.
Rol het bladerdeeg uit tot twee rechthoeken.
Verdeel de koolvulling over één plak, laat 1 cm van de randen vrij.
Bedek met de tweede plak bladerdeeg en druk de randen stevig aan.
Prik gaatjes in de bovenkant en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer lauw.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of droge witte wijn past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch