Een hartverwarmende ovenschotel met koolraap, rode kool en aardappelen, overgoten met een romige bechamelsaus en een goudbruine kaaskorst. Perfect voor de koudere dagen!
Kook de aardappelen en blancheer de koolraap tot de plakken geel kleuren.
Verhit 3 eetlepels boter in een koekenpan en fruit de uien tot ze glazig zijn.
Voeg de rode kool, zout, cayennepeper, koriander en djinten toe en bak tot de kool gaar maar nog stevig is.
Maak de bechamelsaus door boter en bloem in een pan te verhitten en al roerend de sojamelk toe te voegen.
Breng op smaak met kruidnagel, nootmuskaat, peper en zout.
Voeg op het einde de geraspte cheddar toe en roer tot een gladde saus.
Vet een ovenschaal in en leg de ingrediënten in lagen:
Eerst een laag aardappelen
Dan het kool-ui-mengsel
Vervolgens de plakken koolraap
Giet tot slot de bechamelsaus over het geheel
Plaats de ovenschaal in de oven en bak circa 45 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade en een stukje knapperig brood voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een kruidige witte wijn zoals een Gewürztraminer past uitstekend bij deze gratin.