Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Koravapuusu
Finse oorvijgen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
500
gram
bloem
▢
1
theelepel
zout
▢
1
zakje
gedroogde gist
▢
50
gram
suiker
▢
½
eetlepel
kardemom
gemalen
▢
2
dl
melk
op kamertemperatuur
▢
½
ei
▢
75
gram
boter
▢
100
gram
rozijnen
Voor de vulling:
▢
25
gram
boter
▢
50
gram
amandelen
geschaafde
▢
kaneel
▢
2
eetlepels
suiker
▢
½
ei
Instructies
Strooi de gezeefde bloem in een hoge mengkom en roer het zout erdoor.
Maak een kuiltje in het midden en strooi er de gist, de suiker en de kardemom in.
Giet er de melk en het losgeklopte ei op en begin met een houten lepel van binnen naar buiten te roeren.
Voeg er dan de zachte boter aan toe en kneed alles tot een samenhangend deeg.
Kneed er tot slot de goed gewassen en met keukenpapier gedroogde rozijnen door.
Laat het deeg onder een vochtige doek 1 uur rijzen tot het 2 keer zijn volume heeft gekregen.
Kneed het deeg opnieuw door en rol het vervolgens uit tot een rechthoekige lap van ±1/2 cm dik.
Bestrijk de bovenkant met zachte boter en strooi er de geschaafde amandelen, kaneel en de suiker op.
Rol de lap op, snijd er driehoekjes van en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat het deeg op een warme plaats opnieuw 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 225°c.
Bestrijk de driehoekjes tot slot met losgeklopt ei, zet de bakplaat midden in de hete oven en bak de oorvijgen in ± 10 minuten gaar.
Serveer ze warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Finland