Marineer het vlees met suiker en mirin, laat het ± 30 minuten marineren.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Meng de saus met het gemarineerde vlees en laat opnieuw 3 uur marineren.
Verhit 1 eetlepel soja-olie in een koekenpan en bak 1/3 van het vlees met saus in 5-10 minuten goudbruin en gaar, houd het warm.
Bak de rest van het vlees op dezelfde manier (bak niet te veel vlees tegelijk, anders komt er te veel vocht vrij).
Serveer het gerecht met witte rijst en serveer de sla-blaadjes apart.
Dit gerecht wordt traditioneel gegeten door een blaadje sla te vullen met rijst en het gebakken rundvleesmengsel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Neem een blaadje sla, schep er wat rijst en gebakken rundvlees in, vouw het slablaadje iets dicht en eet het samen.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn gaan goed samen met de pittige en hartige smaken van het rundvlees en de saus.