Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Korstjesvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
rundvlees
borstlap
▢
3
dl
bruin bier
geen Heineken!
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
rode Spaanse peper
▢
1
snufje
zout
▢
½
theelepel
djinten
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
1
theelepel
laos
▢
2
theelepels
sambal oelek
▢
2
eetlepels
Javaanse suiker of honing
▢
1
eetlepel
ketjap manis
Instructies
Snijd het vlees in middelgrote blokjes en zet die ± 2 uur in het bier.
Snipper de ui, de knoflook en de rode peper en stamp ze met de djinten, de laos, de ketoembar en het zout fijn.
Fruit dit mengsel in olie tot de ui lichtbruin ziet.
Haal het vlees uit het bier en bak het ± 3 minuten mee.
Overgiet het vlees met het bier en laat het geheel een uurtje sudderen.
Meng de sambal, de suiker (of de honing) en de ketjap tot een papje.
Doe olie in een hete wok, voeg het mengsel toe en wacht tot het geheel goed heet is.
Schroei het vlees hierin (zonder het suddervocht) in enkele minuten dicht.
Serveer het vlees met rijst en een groente (bijvoorbeeld gele bloemkool).
Aanvulling: 150 gr champignons en 1 ui.
Snijd de champignons in plakjes en de ui in ringen.
Giet het suddervocht in een ovenschaal, leg het vlees erin en bedek het met de ui en de champignons.
Zet de schaal 10 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees