Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koude Kip in Romige Saus
Malse kip geserveerd met een romige saus op basis van bouillon, room en tomatenpuree, afgewerkt met truffel.
Porties:
6
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
snijplank
mes
Mengkom
Ingrediënten
▢
1
kip van 1
5 kg (of 2 kleine kippen)
▢
2
kalfsschenkels
▢
2
wortelen
▢
1
ui
▢
2
liter
water
▢
1
kruidenbosje
peterselie, tijm, laurier
▢
Peper
▢
Zout
▢
Voor de saus:
▢
60
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
500
ml
ingekookte bouillon
▢
200
ml
room
▢
1
gelatineblad
▢
2
eierdooiers
▢
1
el
tomatenpuree
▢
Rode peper en truffel voor garnering
Instructies
Breng water aan de kook met de kalfsschenkels, groenten en kruiden.
Laat 1 uur sudderen en voeg de kip toe.
Laat nog 1 uur koken.
Laat de kip lauw worden en snijd in stukken.
Maak een roux van boter en bloem, voeg de ingekookte bouillon toe en roer tot een smeuïge saus.
Los de geweekte gelatine op in hete bouillon en meng met room en eierdooiers.
Breng op smaak met tomatenpuree en laat afkoelen.
Leg de kip op een schaal en overgiet met de saus.
Garneer met stukjes rode peper en truffel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met rijstsalade of stokbrood.
Wijnadvies:
Een zachte witte wijn zoals Chablis of Rosé d’Anjou past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden