Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koude Mini Lasagna met Gerookte Paling en Dillesaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenmachine of staafmixer
Ruime pannen
Koekenpan
Kaasschaaf of dunschiller
Ingrediënten
▢
130
g
pijnboompitten
▢
4
x 15 g verse dille
▢
1
blikje
ansjovisfilets
uitgelekt
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
2
teentjes
knoflook
gepeld
▢
150
ml
olijfolie
▢
18
gladde lasagnevellen
▢
3
kleine
courgettes
▢
800
g
gerookte palingfilet
Instructies
Breng in twee ruime pannen water met zout aan de kook.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
Houd 12 kleine takjes dille apart voor garnering.
Maal de overgebleven dille, geroosterde pijnboompitten, ansjovis, kappertjes en knoflook fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg geleidelijk olijfolie toe terwijl de machine draait, totdat een dille saus ontstaat.
Breng op smaak met peper.
Laat telkens 4 lasagnevellen in kokend water glijden en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Spoel af onder koud water en spreid ze uit op een werkvlak.
Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
Bestrooi met zout en overgiet met kokend water.
Laat 1 minuut staan en giet af.
Snijd vervolgens in de grootte van de lasagnevellen.
Snijd de palingfilets in stukken.
Bestrijk de lasagnevellen met een dun laagje dillesaus en beleg met stukjes paling en courgette.
Herhaal dit voor een tweede laag en dek af met de overgebleven lasagnevellen.
Bestrijk de bovenkant met dillesaus en leg de achtergehouden courgettelinten als garnering bovenop.
Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Serveer op elk bord een mini lasagna, gegarneerd met een takje dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze koude mini lasagna's zijn perfect voor een zomerse lunch of als lichte avondmaaltijd.
Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken