4eetlepelsvers gesneden basilicum + extra blaadjes
6rijpepruimtomaten of trostomaten
Peper en zout
1groteuiin blokjes
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de soep, behalve de olijfolie, in een blender.
Pureer het geheel glad.
Voeg de olijfolie geleidelijk toe tijdens het mixen.
Breng op smaak met peper en zout.
Wrijf het mengsel door een fijne zeef.
Laat minimaal 2 uur goed koelen in de koelkast.
Verwarm intussen voor het basilicumschuim de bouillon en slagroom samen.
Voeg de basilicum toe en laat 1 minuut doorkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Pureer het mengsel glad met een blender.
Laat afkoelen.
Vlak voor het serveren schuimig kloppen met een staafmixer.
Roer de koude soep goed door.
Schep in diepe, gekoelde borden.
Lepel het basilicumschuim in het midden van elk bord.
Garneer met een topje basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de soep met aparte kommetjes fijngesneden groenten en croutons, zodat iedereen zelf kan garneren.Wijnadvies: Serveer met een frisse Spaanse rosé zoals Castillo de Moral, Rosado.