Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krachtige tomatensoep
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
staafmixer
Ingrediënten
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
4
el
tomatenpuree
▢
1
blik
tomatenblokjes
▢
2
kl
oregano
▢
2
laurierblad
▢
500
ml
runderfond
▢
200
gram
chorizo
▢
2
bosui
▢
1
rode paprika
▢
zout
▢
peterselie
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Haal het vel van de chorizo en snijd in blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is.
Voeg dan de knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe zodat deze kan ontzuren.
Voeg dan de tomatenblokjes toe.
Voeg de fond, de oregano en de laurier toe en laat een kwartiertje pruttelen.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer met een staafmixer.
Proef en voeg eventueel wat zout en peper toe.
Bak de chorizoblokjes in een droge hete koekenpan en voeg deze dan samen met de paprika en de bosui aan de soep toe.
Laat nog even een paar minuten koken en serveer in borden.
Garneer met een plukje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten