Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kreeft á la grandmère
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kreeften
van 600 gr
▢
100
gr
boter
▢
100
gr
mirepoix bordelaise
▢
1
klein
glaasje jenever
▢
12
cl
Gueuzebier
▢
2
dl
verse room
▢
100
gr
Américainesaus
▢
1½
gehakte
sjalot
▢
kervelpluksels
Instructies
Kook de kreeften 8 minuten in een traditionele court-bouillon.
Haal ze uit de pan, snijd ze in de helft en breek de scharen.
Smelt 30 gr boter in de pan en bak de kreeften op een hevig vuur aan.
Flambeer met de jenever.
Voeg de helft van de groente mirepoix en het bier toe en laat even uitzweten.
Voeg er dan de Américainesaus en de room aan toe en laat alles 10 minuten koken.
Haal de kreeften uit de saus, haal het vlees uit het pantser en snijd de staarten in plakjes.
Voeg het romige gedeelte ,dat u uit de kop haalt en het koraal bij de saus.
Zeef de saus, breng haar op smaak en werk op met een beetje boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er verse deegwaren bij met een beetje basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Zeevruchten
Land van herkomst
België