Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kreeft met Fijne Kruiden
Luxe kreeft in een romige kruidenroomsaus, perfect voor een feestelijke gelegenheid.
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
snijplank
mes
Zeef
Ingrediënten
▢
3
kreeften
1 kg per stuk
▢
3
wortelen
▢
2
uien
▢
1
blik
gepelde tomaten
▢
3
sjalotten
▢
1
glas
droge witte wijn
▢
200
ml
room
▢
100
g
boter
▢
2
dl
olijfolie
▢
Kruiden:
▢
1
el
gehakte kervel
▢
1
el
gehakte peterselie
▢
1
el
gehakte bieslook
▢
1
tl
dragon
▢
1
tl
basilicum
▢
½
laurierblad
fijngehakt
▢
Mespunt
cayennepeper
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Smoor de wortelen, uien en sjalotten in olie en boter.
Snijd de kreeften doormidden en vang het sap op.
Bak de kreeftstukken tot ze rood worden en flambeer met cognac.
Blus met witte wijn en voeg tomaten en kruiden toe.
Laat 20 minuten sudderen en neem de kreeft eruit.
Meng het kreeftensap en room door de saus en kook in.
Serveer met geboterde rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zeer goede Muscadet past perfect bij deze kreeft.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Feestdagen etc
Kerst