Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kreeftstoofpot met Witloof en Pastis
Verwen jezelf met een verfijnde kreeftstoofpot met witloof en pastis. Dit elegante gerecht is een waar feestmaal met een subtiele anijssmaak en een romige saus.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Kookpot
mes
pan
Ovenwanten
Ingrediënten
▢
2
levende kreeften van 850 g
▢
5
l
water
▢
150
g
zeezout
▢
1
bussel dille
▢
4
stronken witloof
▢
1
dl
pastis
▢
2
dl
kreeftenfond
▢
1
dl
room
▢
Snuifje
suiker
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Breng het water aan de kook met het zeezout, suiker en dille.
Giet het kokende water over de kreeften en laat ze hierin afkoelen.
Snijd de witloofstronken overlangs in twee en stoof ze kort in een beetje olijfolie.
Kruid het witloof met peper, zout en een snuifje suiker.
Voeg een beetje water toe en dek af.
Laat het witloof gaar worden en bewaar het kookvocht.
Breng het kookvocht samen met de pastis, kreeftenfond en room aan de kook.
Kruid met peper en zout.
Verdeel de kreeften overlangs in twee en open de scharen.
Haal het vlees uit de kreeften en warm het op in de saus.
Serveer de kreeft met het witloof en garneer met verse dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past uitstekend bij de delicate smaken van kreeft en pastis.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Kerst