Een heerlijk bijgerecht van zachte krieltjes met een frisse limoensaus en knapperige sesam. Perfect naast gegrild vlees of als vegetarische smaakmaker.
Boen de limoen schoon, rasp de schil boven een kommetje en pers het sap erboven uit.
Roer peterselie, boter, sesamolie, zout en peper naar smaak door elkaar.
Schep het botermengsel op een stuk plasticfolie, rol het op en leg het in de koelkast tot gebruik.
Boen de aardappels schoon en snijd ze in vieren.
Kook de aardappels in een pan met weinig water en zout in 15-20 minuten zachtjes gaar.
Giet de aardappels af en doe ze in een schaal.
Schep het sesamzaad erdoor.
Snijd de boter in plakjes en leg op de aardappels.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker om te serveren bij gegrild of geroosterd vlees zoals lamsvlees, of als fris vegetarisch bijgerecht.Wijnadvies:Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Verdejo combineert uitstekend met de limoen en peterselie.