Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Krieltjessalade met heilbot
Allerhande 2002
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
krielaardappeltjes
in de schil
▢
zout
▢
1
venkel
▢
3
bosuitjes
▢
75
g
waterkers
of veldsla
▢
200
g
gerookte heilbotfilet
▢
7,5
g
verse dille
▢
200
ml
honing-mosterddressing
▢
125
ml
zure room
Instructies
Krieltjes schoonboenen, halveren en in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaar koken.
Intussen venkel schoonmaken en in flinterdunne plakjes schaven.
Venkelgroen fijn hakken.
In pan met ruim kokend water en zout venkel in ca. 2 minuten beetgaar koken.
In zeef onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Waterkersblaadjes van stelen plukken. Heilbotfilet in reepjes snijden.
Helft van dille fijn knippen.
In schaal dressing losroeren met zure room, venkelgroen en fijngeknipte dille.
Krieltjes, venkel, bosuitjes, waterkers en heilbot door dressing scheppen.
Smaken minstens 30 minuten laten intrekken.
Salade tussentijds nog eens voorzichtig omscheppen.
Garneren met takjes dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
energie 325 kcal
eiwit 10 g
koolhydraten 33 g
vet 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
/
Vis
Land van herkomst
Nederland