Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokant Gebakken Cassave uit de Airfryer
Geniet van deze heerlijk krokante gebakken cassave uit de airfryer, met een knoflook- en zoutmarinade die de smaken perfect doet uitkomen. Een geweldig bijgerecht of snack!
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
diepvrieszak
kom
koksmes
pan
Spatel
Ingrediënten
▢
Diepvries zak voorgebakken cassave
verkrijgbaar bij de toko
▢
Zout
naar smaak
▢
1
tl
knoflookpoeder
Instructies
Zet de cassave op met water in een pan en voeg voldoende zout en een flinke theelepel knoflookpoeder toe.
Breng het water aan de kook en laat de cassave nog 4 minuten doorkoken nadat het water kookt.
Giet de cassave af en snijd deze in langwerpige stukken.
Verwijder de harde middendraad.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Bak de cassave gedurende 5 minuten in de voorverwarmde airfryer.
Schud de cassave om en verlaag de temperatuur naar 180°C.
Bak nog eens 5 minuten.
Schud opnieuw om en bak de cassave nog eens 5 minuten op 165°C, totdat de buitenkant knapperig is en de binnenkant zacht.
Serveer direct en geniet van de krokante buitenkant met een zachte, smaakvolle binnenkant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een verfrissende rosé.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Bijgerecht
/
Groenten
/
Snack
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch