Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Aardappelpannenkoekjes met Tijm
Heerlijke krokante aardappelpannenkoekjes met een vleugje tijm, perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aardappelstamper
grote koekenpan
Garde
kookpan
maatbeker
snijplank
scherp mes
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
4
eetlepels
bloem
▢
4
eieren
▢
4
eiwitten
▢
500
gram
aardappelen
▢
½
liter
melk
▢
1
eetlepel
tijmblaadjes
▢
Een klontje boter
▢
Zout naar smaak
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
Stamp de aardappelen fijn en roer er ½ liter melk doorheen.
Laat het mengsel 1 uur afkoelen.
Voeg 4 eetlepels bloem, zout, tijmblaadjes, eieren, eiwitten en crème fraîche toe aan het aardappelmengsel.
Roer goed door tot een stevig beslag.
Smelt een klontje boter in een grote koekenpan.
Schep kleine hoopjes beslag van 6 cm doorsnee in de pan.
Bak de pannenkoekjes in 6-10 minuten gaar en lichtbruin, keer ze halverwege de baktijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Lunch
/
Pannenkoeken
/
Tussendoortje
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst