Krokante Aardappelschijfjes met Geroerbakte Spinazie en Pijnboompitten
Een smaakvol vegetarisch gerecht met knapperige aardappelschijfjes, geroerbakte spinazie en geroosterde pijnboompitten, geserveerd met sappige vegetarische hamburgers.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en voeg de spinazie in porties toe.
Laat al omscheppend slinken.
Bak de vegetarische hamburgers in de resterende olie goudbruin volgens de gebruiksaanwijzing.
Pers de knoflook boven de spinazie uit, voeg het citroensap en de rasp toe en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de spinazie met geroosterde pijnboompitten.
Verdeel de hamburgers over vier borden en schep er fijngehakte tomaten op.
Serveer de geroerbakte spinazie en aardappelschijfjes ernaast.
Bestrooi de aardappelschijfjes met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade en een scheutje extra vierge olijfolie voor extra smaak.Wijnadvies:Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.