Knapperige aubergineplakjes met een kaas- en paneermeelkorstje, perfect als bijgerecht. Deze heerlijke aubergineplakken zijn goudbruin gefrituurd en perfect te serveren met een frisse tomatensaus.
Was de aubergine en snijd deze in plakken van 1 cm dik.
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aubergineplakken 3 minuten.
Laat ze afkoelen onder koud water en dep ze droog.
Doe bloem en zout in een diep bord, klop de eieren los in een tweede bord, doe de geraspte kaas in een derde bord en paneermeel in een vierde bord.
Haal de aubergineplakken achtereenvolgens door de bloem, het ei, de kaas, nogmaals het ei en tenslotte door het paneermeel.
Druk het paneermeel goed aan.
Verhit de frituurolie en bak de aubergineplakjes goudbruin.
Frituur niet te veel plakjes tegelijk.
Laat de aubergineplakjes uitlekken op keukenpapier en serveer met tomatensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse tomatensaus en eventueel wat verse basilicum of peterselie als garnering.Wijnadvies:Kies voor een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio. Deze zuren zorgen voor een mooi contrast met het romige kaaskorstje.