Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Banketletter met Amandelspijs
Deze knapperige banketletter met romige amandelspijs is een heerlijke Sinterklaaslekkernij. Perfect om te serveren bij een kop warme chocolademelk!
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
deegroller
kom
Ingrediënten
▢
8
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
600
g
amandelspijs
▢
2
eieren
losgeklopt
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
3
eetlepels
slagroom
▢
Bloem
voor bestuiven
Instructies
Verwarm de oven voor op 210°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de plakjes bladerdeeg 10 minuten ontdooien.
Maak het amandelspijs los in een kom en kneed met 1 losgeklopt ei, citroensap en slagroom tot een smeuïg mengsel.
Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem.
Stapel de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een dunne lap van ca. 16 cm breed en 70 cm lang.
Vorm van het amandelspijs een rol die iets korter is dan de deeglap.
Leg de spijsrol in het midden van de deeglap en vouw het deeg eromheen.
Bestrijk de randen met water en plak ze goed dicht.
Sluit ook de uiteinden.
Leg de deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat en vorm een letter, bijvoorbeeld de ‘S’ van Sint.
Bestrijk de letter met het overgebleven losgeklopte ei.
Bak de banketletter in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat iets afkoelen en serveer lauwwarm of verwarm later opnieuw op 175°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de banketletter met een kop warme chocolademelk of een glas speculaaslikeur.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Cream Sherry past perfect bij dit feestelijke gebak.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Sinterklaas