Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Gebakken Aardappels met Gekarameliseerde Uien
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
23
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
eetlepel
boter
▢
500
g
vastkokende aardappels
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
takjes
peterselie
fijngeknipt
▢
Zout naar smaak
Instructies
Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
Smelt de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak de uienringen in 10 minuten zachtjes lichtbruin.
Schil de aardappels, snijd ze in plakjes van ½ cm dik en was ze.
Dep de plakjes droog met een theedoek of keukenpapier.
Schep de uiringen op een bord.
Voeg de olie toe aan het bakvet in de pan en laat deze heet worden.
Verdeel de aardappelplakjes over de pan en laat ze afgedekt op matig vuur in 10 minuten bijna gaar worden.
Haal het deksel van de pan, voeg de gebakken uienringen toe en bak de aardappels nog 5-10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Bestrooi de aardappels met zout en peterselie.
Serveer de gebakken aardappels als bijgerecht, bijvoorbeeld bij tartaartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken aardappels met een frisse salade of groenten naar keuze.
Wijnadvies:
Deze gebakken aardappels gaan goed samen met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
16
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch