Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante Gebakken Visfilets met Huisgemaakte Tartaarsaus
Maak deze krokante gebakken visfilets met een pittige tartaarsaus voor een heerlijke maaltijd!
Porties:
3
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
diep bord
Frituurpan
Koelkast
schotel
snijplank
Visklem
Weegschaal
Ingrediënten
▢
1
kg
visfilets
▢
2
stuks
eieren
▢
1
bord meel
▢
1
bord paneermeel
▢
Naar smaak peper
▢
Naar smaak zout
▢
200
ml
mayonaise
▢
2
stuks
sjalotten
fijngehakt
▢
2
à 3 stuks augurken
fijngehakt
▢
1
scheut
Worcestersaus
▢
1
eetlepel
peterselie
gehakt
▢
1
eetlepel
bieslook
gehakt
Instructies
Kluts de eieren met een beetje peper en zout in een diep bord.
Zet drie borden naast elkaar: één met meel, één met het eimengsel, en één met paneermeel.
Haal de visfilets eerst door het meel, schud overtollig meel af.
Doop de visfilets in het eimengsel en daarna in het paneermeel.
Druk het paneermeel goed aan en schud overtollig paneermeel af.
Plaats de gepaneerde visfilets op een schotel en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit de frituurpan tot 180°C.
Bak de visfilets tot ze goudbruin en krokant zijn.
Voor de tartaarsaus: meng de fijngehakte sjalotten, augurken, peterselie, bieslook en Worcestersaus door de mayonaise.
Breng de tartaarsaus op smaak met peper.
Serveer de visfilets warm met de tartaarsaus en gebakken aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse Muscadet om de smaken van de vis te complementeren..
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian